Image 00
Image 01
Image 02
Image 03
Colegiul "Henri Coanda" Bacau

Şcoala să nu fie nimic altceva, decât ateliere pline de activitate. Numai astfel vor putea să probeze toţi, în propria lor practică, adevărul că: învăţând pe alţii ne învăţăm pe noi înşine.

John Amos Comenius

Misiunea Colegiului “Henri Coanda”

Bacau

______________________________

 

Scoala are misiunea de a educa tinerii in spiritul cetateniei democratice, respectand egalitatea de sanse in pregatirea lor pentru a fi cetateni ai unei Europe unite. Colegiul " Henri Coanda" are misiunea de a incuraja elevii si profesorii de a-si desavarsi potentialul pentru cunoastere si competentele individuale in vederea adaptarii la o lume dinamica. Pentru aceasta vom utiliza principii de invatare rezultate din cercetari si tehnologia cea mai avansata, integrata si adaptata la nevoile comunitatii scolare. Scoala noastra se va transforma intr-un real centru de iradiere a stiintei si culturii la nivel local, national si international, devenind centru de resurse educationale si de servicii oferite comunitatii, prin furnizarea de programe educationale moderne si dezvoltarea interactiunii cu mediul social, cultural si economic. Ne propunem sa asiguram aceasta calitate printr-un climat intern stimulativ atat pentru elevi cat si pentru profesori, sensibil la nevoile locale si regionale. Vom promova un management eficient al tuturor resurselor, indiferent de provenienta lor, prin stimularea lucrului in echipa, promovarea brandului "Colegiul Henri Coanda", promovarea performantei scolare, deschiderea spre comunitatea locala si europeana.

______________________________________

 

 

Viziunea Colegiului “Henri Coanda”

Bacau

______________________________

 

Colegiul “Henri Coanda” Bacau se va menţine ca primă opţiune pentru elevii bacauani, care doresc să urmeze studii universitare după absolvire. Colegiul ofera o bază materială modernă, adaptată standardelor de calitate şi un corp de cadre didactice competitiv, capabil să răspundă tuturor provocărilor unui învăţământ modern, european. Dorim să realizăm un învăţămant de nivel european, acces la educaţie pentru toţi elevii, cadre didactice motivate, colaborare, cooperare, toleranţă şi deschidere. In acest sens colegiul fi o veritabilă instituţie de educaţie şi cultură. Prestigiul şcolii e susţinut de activităţile şi performanţele profesionale ale cadrelor didactice şi de rezultatele elevilor. Şcoala noastră va asigura, prin activităţile elevilor şi prin informaţiile pe care le va furniza comunităţii locale, o şansă pentru transformarea capitalului uman de care dispunem. De aceea avem în vedere în continuare concertarea eforturilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună şi foarte bună, cunoştinţe aprofundate în domeniile legate de viitoarea carieră, competenţe necesare inserţiei sociale şi deprinderi de muncă intelectuală pentru a putea învăţa pe tot parcursul vieţii. Întreaga activitate va fi organizată de aşa manieră încât să creeze în colegiul nostru un mediu educaţional profesionist, la standarde instrucţionale şi morale înalte

____________________

 

qnDeschiderea anului scolar 2018-2019 va fi in data de 10.09.2018 ora 09.30.

qnCandidati CA din partea elevilor* PDF

Anunturi importante
Activitati
Personalul scolii
Administratie
Bacalaureat 2018
Biblioteca
Chestionar elevi
Contact
Consiliere scolara -Chestionar ARACIP- pentru parinti
RAEI 2018
SIMULARE BACALAUREAT 2018
Anunt inchiriere spatiu
ELEVI BURSIERI
ANUL ŞCOLAR 2017-2018, SEMESTRUL I

 

Image 01

Colegiul "Henri Coanda"

Image 02

Centru de examen acreditat ECDL

Programul "Bani de liceu" - Legislatie

Criterii specifice pentru acordarea sprijinului financiar